Foto: mmiro
Kysnutá knedla
70 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jemne zohriať mlieko, pridať trochu soli a trochu cukru. Do mlieka rozmrviť 1 kocku (25g) kvasníc a počkať kým vyplávajú.
-
2
Múku, mlieko s kvasnicami, vajce, olej a trochu soli vymiešať na cesto. V pomúčenej myse nechať kysnúť.
-
3
Cez leto po cca hodine (v zime aj po dvoch) vykysnuté cesto vyklopiť.
-
4
rozdeliť na 2 rovnaké bochníky.
-
5
Každý bochník variť na pare 20 min. (nevšímajte si moje "profi náradie" :) na varenie knedle)
-
6
Po 20 min. vybrať a nechať pár minút odpočinúť.
Diskusia k receptu