Grilážové rezy

pacula - bez fotkypacula, 7. februára 2012

Receptík je od mojej mamy a robí sa u nás roky rokúce.

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dg
1 ks
1 ks
3-4 pl




Postup

  1. 1

    Cukor necháme skaramelizovať za stáleho miešania pridáme ceru, po jej rozpustení pridáme salko. Stále miešame. Nesmie nám však zmes zovrieť takže radšej na miernom ohni.Vytvorí sa nám stredne hustá kaša do ktorej pridáme orechy posekané na mešie kúsky.Odstavíme z ohňa necháme trošku vychladnúť(nie však veľmi dlho aby zmes veľmi nestuhla).

  2. 2

    Na plech si položíme dve tortové oblátky, vylejeme na ne pripravenú zmes, rovnomerne roztrieme a prikrijeme ďalšími dvoma oblátkami a zaťažíme a necháme vychladnúť a stuhnúť.

  3. 3

    Nakrájame a môžme jesť. Túto griláž doslava milujem a dala by som aj pol kráľovstva za ňu:-)

Diskusia k receptu

betty21
aj ja som včera robila plnené oblátky, bez cery a salka, výborné. Niekedy pridám recept.
marienka44
Pacula ,aj ja ich robim, ale miesto Cery davam maslo. Je to zdravsie. :-)
msoky
maslo ma viac "energie" a clovek potom pribera, nehovoriac o tom ze s cerou/herou je to pevnejsie a "nerozleje" sa to tak...do kolacov ked sa pise hera alebo neico podoben tak radsej to davam
svedka
@msoky ale to sa snad neda ani porovnat,co za bordel je v margarinoch a co to je maslo.Radsej budem mat pneumatiku okolo pupka,ako vyjedat taketo smakoty z ropy a inych dobrot :)
kakao
@svedka : U mňa taktiež zvíťazí maslo nad margarínom, už len v chuti. Ale ani margarín by som neodsudzoval. Odporúčam prečítať:

 www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/2013/maslo-alebo-...


 casprezeny.azet.sk/clanok/105439/olej-maslo-mast-ci-margar...


Tu ide skôr o rôzne trendy — raz je zdravé A a B spôsobuje rakovinu, potom sa zistí, že A je ešte väčší humus. Treba jesť všetko a nič nepreháňať.
1x kakao
svedka
@kakao tak,nechcem samozrejme hadzat vsetky do jedneho vreca...len ja neviem,preco mam k tomu taky odpor,akoby to ani nebolo jedle :)
1x safran




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia