Receptík je od mojej mamy a robí sa u nás roky rokúce.
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukor necháme skaramelizovať za stáleho miešania pridáme ceru, po jej rozpustení pridáme salko. Stále miešame. Nesmie nám však zmes zovrieť takže radšej na miernom ohni.Vytvorí sa nám stredne hustá kaša do ktorej pridáme orechy posekané na mešie kúsky.Odstavíme z ohňa necháme trošku vychladnúť(nie však veľmi dlho aby zmes veľmi nestuhla).
- 2
Na plech si položíme dve tortové oblátky, vylejeme na ne pripravenú zmes, rovnomerne roztrieme a prikrijeme ďalšími dvoma oblátkami a zaťažíme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
- 3
Nakrájame a môžme jesť. Túto griláž doslava milujem a dala by som aj pol kráľovstva za ňu:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/2013/maslo-alebo-...
casprezeny.azet.sk/clanok/105439/olej-maslo-mast-ci-margar...
Tu ide skôr o rôzne trendy — raz je zdravé A a B spôsobuje rakovinu, potom sa zistí, že A je ešte väčší humus. Treba jesť všetko a nič nepreháňať.