Foto: katusqa
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu do ktorej budeme "hádzať" šúľance dáme na oheň pomaly variť. Deň vopred uvarené zemiaky nastrúhame na doske, pridáme múku, soľ a vajce.
-
2
Poriadne vyhnetieme
-
3
Z cesta si vezmeme menšiu časť, urobíme z nej guličku a na doske ju rozvaľkáme do valčeka. Nakrájame na menšie časti a dáme na pomúčenú dosku.
-
4
Celé cesto nakrájame na malé kúsky a "hádžeme" do osolenej vriacej vody a občas premiešame. Zatiaľ si pripravíme mak poprípade opražíme strúhanku a spražíme maslo. Varíme cca 10-15 minút dokým nám nevyplávajú všetky šúľance na povrch.
-
5
Do misky dáme uvarené šúľance, troška osolíme a pridáme strúhanku s cukrom, maslo a premiešame
-
6
Alebo dáme do misky mak zmiešaný s cukrom a zalejeme maslom. Dobrú chuť :-)
@marimka kto by to do teba povedal? :-)
dobré jedlo..
robíme nasladko-s makom..tvarohom..strúhankou..plus cukor..maslo..
i naslano-s kyslou kapustou..bryndzou..tvarohom plus opražená slaninka..
jediný rozdiel:do cesta nedávam vajíčko..netreba..potom sú šúľance-ak zostanú-mäkké i na druhý deň..:-)