Hlivový perkelt (vegan)

mitzy - fotkamitzy, 16. augusta 2017
Hlivový perkelt (vegan)
Foto: mitzy

Chutný obed, výdatný a sýty :)

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 Ks
200 ml (na varenie, bio)
 (majorán)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu umyjeme a nakrájame. Cibuľu olúpeme a pokrájame najemno. Na oleji popražíme cibuľu, až kým nezmäkne a nie je zlatistá. Potom pridáme červenú mletú papriku, aby urobila chuť. Pridáme hlivu, podlejeme ju vodou. Pridáme čierne korenie, soľ a čili. Varíme cca 30 minút za občasného miešania. Keď sa voda skoro všetka odparí a hliva je mäkká, prilejeme ryžovú smotanu na varenie, necháme prejsť varom, stíšime plameň a na záver pridáme do zmesi hladkú múku, ktorú dobre premiešame. Perkelt odstavíme a môžeme použiť bylinky na dochutenie - napríklad majorán, ktorý dodá jedlu príjemnú chuť a pár kvapiek citrónovej šťavy, ktorá urobí jedlu tú správnu bodku.

  2. 2

    Perkelt chutí skvelo s cuketovými haluškami od varecháčky @Izabella929 - naozaj vrelo odporúčam túto kombináciu. Halušky som hádzala väčšie do vriacej vody lyžičkou počas prípravy perkeltu, takže obed je razom hotový.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes jsem paprikas z hlivy varila po delsi dobe zas. Nezahustuju nicim, hodne hlivy, dobra smetana. Pouzivam italskou Gran cucina. prilohu jsem udelala ze strouhaneho karfiolu. Lehke to bylo a vyborne.


@Mitzy (17.8.2017 11:19)

Teta mica, myslím, že ujovi Radoxovi sa nepáči tá múka, na tú je obzvlášť citlivý, najmä keď s ňou len lepíš