Vynikajúci zemiakový prívarok

lenka46 - fotkalenka46, 31. augusta 2013

Tento recept je božský neoľutujete! Kedže som tehotná nemohla som to jesť, tak som túto dobrotku uvarila aspoň rodinke!

Suroviny

1,5 kg
1 l
 zopár
3 PL
3 PL
250 ml
2 dl




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, mletú papriku a bobkový list*Necháme zovrieť a varíme do polomäkka*V smotane rozmiešame múku a vlejeme do zemiakov*Premiešame a mliekom doriedime*Nakoniec pridáme ocot*

  2. 2

    My sme k nemu mali fašírky, do ktorých nepridávam žiadne pečivo a ani ich neobaľujem. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

marta5
Je to veľmi dobré,ja ich robím s kyslou pochúťkovou smotanou,ale vyskúšam aj Tvoj recept.
lidia3
poznam a varim to pod nazvom kysle zemiaky
luss44
aj keď ja prívarky nemusím, tento varím často lebo moji doma ho zbožňujú, a tiež so šľahačkovou smotanou, tá sa mi viac osvedčila do smot.jedál.
milad
...asi som osprostela, alebo nerozumiem dnešnému stravovaniu sa tehotných, prepáčte, a ešte raz úprimne prepáčte, ale nerozumiem nevhodnosti tohto jedla. A teraz neviem, či pre všetky tehotné, alebo len pre autorku receptu z výsostne jej známych a osobných dôvodov. Recept vyzerá dobre, hoci je relatívne známy -a na pripomenutie super, že je tu.
sovka62
Toto si nemohla jesť kvôli tomu, že si tehotná? Prekvapuje ma to, ja som v tehotenstve prežívala práve na takotom prívarku. Bez fašírky, bez mäsa, bez varených vajec, len prívarok. Dobré štyri mesiace som ho varila dva-tri razy do týždňa a vždy aspoň na dva dni. Ani jedna z dcér, ktoré som vtedy nosila, takýto prívarok nemôže ani cítiť. Že by preto, že ja som sa ním objedala?
afataga
@sovka62 si ma rozosmiala :-), asi si im ho dala vela :-), ja som zas jedla vela chilli, este viac ako inokedy, nevedela som si pomoct, ine chute som nemala a dcera by chilli jedla na kila :-)
afataga
inak tiez neviem preco by ho nemohla jest tehotna
lenka46
ano teraz mi to VOBEC nechutí inak ho zbožnujem ale aj gynokolog mi odporučil že ked sa mi hnusí nemám ho jesť
sovka62
@afataga , chilli ma nelákalo, ale také toaletné mydlo......Obyčajné ružové, žlté, vždy keď som naň pozrela zbiehali sa mi sliny. Priznám sa, mala som jedno, ktoré bolo len na to, aby som ho trošičku oblizla, keď sa to už nedalo vydržať. Aj čistiaci prášok Zuzka vyvolával reflex Pavlovovho psa, ale ten som nechutnala, odolávala som.
sovka62
Teraz to už chápem, @lenka , mne nesmierne smrdela káva, hoci predtým aj potom som ju zbožňovala.
milad
...jáj, už chááápem, to je dôvod, úplne pochopiteľný. Želám veľa zdaru a zdravia. Však on zas bude chutiť.;-)))
evanaaa
Takto robievam aj aj - zemiakovú omáčku, ale okrem octu ju aj trochu osladím, aby sa chuť vyrovnala. Niekedy k nej stačí obyčajná údenina, ale najradšej ( a to ku všetkým omáčkam a prívarkom) máme k nej mäso na šťave. A práve tá šťava ju dokonale prichutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia