Foto: tiziana
Naša obľúbená polievočka je celkom jednoduchá, rýchla, chutná a aj sýta. Varievame ju najmä vtedy, keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivo.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Suchý hrach si prepláchneme a dáme variť do osolenej vody, pridáme koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb, cibuľa) a malú lyžičku majoránky, nech nám rozvoniava kuchyňa. Varíme, pokým nie je hrach a zelenina mäkká, odstavíme a potom všetko spolu pomixujeme. Rozmixovanú polievku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody a necháme ešte raz prevrieť. Podľa potreby dochutíme vegetou. K polievke podávame staršie pečivo (chlieb) pokrájané na drobné kocky a opražené na olivovom oleji v panvici.
@medovnicek rado sa stalo :-D
@evina21 s tým zemiakom dobrý nápad, nabudúce vyskúšam aj ja, toto je jedna z mála polievok, do ktorej nerobím zápražku z oleja alebo masla, nech vynikne zeleninka :-)