Foto: jurovic6
Tento recept mám z Varechy ale nie je to pôvodný recept.Keďže mi zhorel sneh tak som ho zrezal a pri vyklopení otočil. :)
Postup
-
1
Heru vymiešame s žľtkami,vanilkovým a práškovým cukrom do penista.Pridáme múku a PDP.Cesto rozotrieme na (!!!)MALÝ(!!!) plech (Skoro ma šľak trafil keď som to musel zoškrabávať zo stredu velkého plecha! :D Ja som to vykydal do malej okrúhlej formy s priemerom 26cm) .Navrch poukladáme ovocie (najlepšie je čerstvé,lesné...) a dáme piecť.
- 2
Fáza ktorú som ja nezvládol (neuviedol som hore ani suroviny):Tých 5 bielok čo nám zostali vymiešame so 150g kryštálového cukru na tuhý sneh a rozotrieme na koláčik (pozor pri vyťahovaní z rúry už to bude páliť :) ) a necháme zapiecť do ružova. A teraz tak ako to nemalo byť:Po strčení do rúry ideme k počítaču pozrieť čo je nové na Vareche a po 20tich minútach si spomenieme "Kúúrnik, ja mám v trúbe koláč.!!! ".Bežíme do kuchyne (nezabudneme sa po ceste potknúť najprv o postel a potom o koberec).Otvoríme dvierka a necháme sa priotráviť čiernym dymom ako z komína. Zrežeme ten čierny sneh (teda zrežeme celý sneh) a vyklopíme koláčik.Bol fantastický ludia ani nepoznali že tam niečo chýba,len sa dívali že prečo je to ovocie úplne na spodku. Zazvonil zvonec zozprávky je konec a koniec dobrý všetko dobré. Prajem Vám všetkým pekný deň a nech sa vám darí viac ako mne. jurovic6
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj mne sa už podarilo dymom z koláča zaúdiť kuchyňu a hlavne záclony, ktoré hneď museli ísť do práčky, ale nenechaj sa odradiť. Hlavne, že sa sa vynašiel a koláč bol jedlý.
@jurkovic : pekne, jedle
Ale receptik je veľmi zaujímavý, určire ho upečiem, dúfam, že nezabudnem na koláč v rúre...