Foto: edith
Pri tomto zákusku som trocha za experimentovala ale stálo to za to :-) ...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
CESTO : | |
4 ks |
|
4 ks |
|
220 g |
|
140 g približne |
|
0,5 dcl |
|
1,5 dcl približne |
|
1,5 ČL |
|
2 PL (nepražený) |
|
PLNKA : | |
440 g (2x220) |
|
1 ČL |
|
4 ks väčšie |
|
1 bal. (40 g) |
|
250 ml |
|
40 g |
|
250 ml |
|
(ľubovolný) |
|
100% |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si žĺtky s teplou vodou a kokosovým mliekom , ktoré sme si predhriali ( nesmie zovrieť ) . Keď sú žĺtky husté a šľahaním sme získali väčší objem pridáme kokosový cukor 100 g a premiešame. Potom postupne dosypeme múku a sóda bikarbónu. Premiešame opäť. Na koniec pridáme kakao prášok a vy šľahané bielky so zvyšnými 40 g kokosového cukru. Premiešame dôkladne a upečieme v pred ohriatej rúre na 175 stupňov a cca 25-30 min.. (ja som nepoužila papier na pečenie nakoľko mi došiel :-) ale silikónovú formu , ktorú netreba vytierať ničím).
-
2
Pokiaľ použijete na pečenie silikónovú formu , ktorá nie je dosť vysoká, je lepšie ak korpus po upečení preložíte do hlbšieho plechu, nakoľko sa bude zalievať plnkou ktorá bude dosť vysoká ...a potrebuje čas na stuhnutie. Keď je cesto upečené necháme ho mierne vychladnúť a celé ho po prepichujeme vidličkou rovnomerne aby sa nám povrch vyrovnal, prípadne po - potláčame na miestach kde je viac vypuklé.
-
3
Korpus potrieme lekvárom rovnomerne a poukladáme naň nakrájané banány.
-
4
BIO tvaroh si vložíme do vyššej nádoby. Rozmiešame metličkou do hladka a pridáme vanilkovú esenciu a kokosový cukor. Do ďalšieho hrnca si dáme kokosové mlieko a vodu a rozmiešame v ňom želatinu AGAR. Dáme povariť. Keď nám začne vrieť miešame asi 1 minútu a odstavíme. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Teplú želatínovu zmes vlejeme do nádoby s tvarohom a dobre rozmiešame aby sa nám všetko spojilo.
-
5
Želatínovo - tvarohovú zmes postupne nanesieme na banánový korpus, kým nie je vychladnutá a povrch zarovnáme. (POZOR / TUHNE VEĽMI RÝCHLO)!
-
6
A nakoniec povrch posypeme kakao práškom a vložíme do chladničky na cca 2-3hodiny.
-
7
Po stuhnutí sa koláč krásne krája. Môžete ho podávať s ľubovolným ovocím. Ja som ho s kombinovala s jahodami, nakoľko som ich zo pár mala a bolo treba ich zjesť :-). Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu