Cviklový koláč s lieskovcami
Cviklu si uvaríme, ešte za tepla ošúpeme a po vychladnutí nastrúhame. Múku zmiešame s práškom...
Makové šúľance
Traja folkloristi zaspievajú pesničku a potom začnú variť makové šúľance. Suroviny začínajú v 1:50 minúte videa....
Smažené zemiaky s kyslou kapustou
Poznám recept od rodičov, je rýchly , chutný a sýty
Haruľa zdravšie
Dnešný obed. Okrem klasických harúľ som varila aj zdravšiu variantu, bez...
Pšenové dukáty s jarným šalátom
Inšpiráciu som našla v starom časopise a konečne som sa dokopala k jeho realizácii. V pôvodnom...
Hustá zelerová polievka
Dnes som sa zobudila o 6 ráno plná energie. Je sviatok a maminka mi hovorí že...
Svieži šalát z miešanej zeleniny
Preferujem zdravú výživu a snažím sa konzumovať čo najviac zeleniny. Veľmi mi pomáhajú rôzne šaláty, ...
Krkonošské kyselo so žitným kváskom
Či som sa dostatočne priblížila s receptom k regionálnemu receptu nechám na posúdení tých, ktorí recept...
Ryžový nákyp nielen pre športovcov
Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál......
Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.
Vyprážané palacinky plnené brokolicou a syrom
podobné recepty som tu už videla, ale tento nie. Aj keď toto jedlo nepatrí k...
Zapekaná cukina s mozarellou a paradajkou
Bola som hladná, nechcelo sa mi hodinu vystávať pri hrncoch, a tak som zalovila v...
Pečené kapustníky (pôstne)
Cibuľku opražíme na rastlinnom oleji, pridáme kapustu nakrájanú na malé kocky a dáme dusiť. Osolíme,...
Tagliatelle aglio olio so sušenými paradajkami a parmezánom
Rýchly a jednoduchý recept na cestoviny, hotový za pár minút. Podávajte čerstvé.
Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...
Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...
Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.
Trošku kreativity a inšpirácie - ovocie na detskú oslavu
Prvýkrát som ovocného motýľa robila viac ako pred rokom na "objednávku" na detskú oslavu 8. rokov...
Nakladaný hermelín à la Števko
Pripravíme si cesnakovú pastu, ktorú natrieme medzi prekrojené syry. Zmiešame soľ, rascu, papriku,...
Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...
Cuketové pagáčiky
Treba ešte využiť posledné cukety a urobiť si napríklad takéto pagáčiky. Sú veľmi chutné a nie...
Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery...
Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...
Karfiolovo-zemiakové fašírky
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené...
Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...
Voňavé špaldové pečivo (vegan)
Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné....
Špenátová polievka
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo...