Vyprážané krevety
Vyprážané krevety

Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 3. januára 2018
Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

16 ks
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
 na vyprážanie
Slivková majonéza:
1 PL
2 PL (alebo biely jogurt)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.

  2. 2

    Zmiešaním lekváru a majonézy alebo jogurtu spravíme studenú omáčku, ktorú ochutíme najemno nasekanou čili papričkou.

  3. 3

    Namarinované krevety obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka). Obalené krevety smažíme v oleji zohriatom na 190 °C asi minútu. Osušíme na papierovej utierke. Podávame so slivkovou majonézou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: