Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 3. januára 2018
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 3. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
16 ks |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
na vyprážanie |
|
Slivková majonéza: | |
1 PL |
|
2 PL (alebo biely jogurt) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.
- 2
Zmiešaním lekváru a majonézy alebo jogurtu spravíme studenú omáčku, ktorú ochutíme najemno nasekanou čili papričkou.
- 3
Namarinované krevety obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka). Obalené krevety smažíme v oleji zohriatom na 190 °C asi minútu. Osušíme na papierovej utierke. Podávame so slivkovou majonézou.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu