Foto: danculka
Dovolila som si prezentovať tento recept,z knihy ktorú som vyhrala na vareche,za čo veľmi pekne ďakujem reakcii volá sa ,,Letné a zimné nápoje,,
príprava
Postup
-
1
Nakoľko som homoľu cukru nedostala kúpiť, použila som hnedý trstinový cukor.Akosi mladé predavačky ani nevedeli,čo pýtam,musela som im vysvetliť,že je to cukor pod tlakomformovaný do kužela..
-
2
Všetky ingrediencie dáme do hrnca,s tým , že pomaranč narežeme a vytlačíme šťavu do hrnca s vínom a citrón nakrájame na pláty a tiež pridáme a mierne začneme nahrievať.Do hrnca nedáme cukor a rum,ten keďže sa bude na ňom flambovať cukor si pripravíme na sítko,nad víno a polejeme rumom a zapálime viď.obrázok.Keby bola homola tak ju držíme kováčskymi kliešťami,až kým cukor neskaramelizuje anepokvapká do hrnca s vínom..
-
3
cukor karamelizuje a kvapká do vína..
-
4
Keď je rum taký slaboch, musím doň zamiešať lieh ,aby naďlej horel...
-
5
Znovu som poliala so zvyškom rumu a liehu,je to vôňa pre bohov...
-
6
Môžeme ,ešte horúce servírovať.Dobrú chuť..
Diskusia k receptu