Kysnutý závin so šunkou a zeleninou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
(kukurica, paradajky, paprika ... ) |
|
(rozmarín, oregano, bazalka, tymián ... ) |
|
Postup
-
1
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások, pridáme múku, žĺtky, maslo, soľ a vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát (môžeme potrieť paradajkovým pretlakom alebo kečupom), posypeme bylinkami, poukladáme šunku, syr, zeleninu a zvinieme do rolády.
- 3
Potrieme žĺtkom a môžeme posypať ľanovými alebo sezamovými semienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu