Kysnutý závin so šunkou a zeleninou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Kysnutý závin so šunkou a zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
2 ks
20 g
100 ml
50 g
50 g
 (kukurica, paradajky, paprika ... )
 (rozmarín, oregano, bazalka, tymián ... )




Postup

  1. 1

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások, pridáme múku, žĺtky, maslo, soľ a vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát (môžeme potrieť paradajkovým pretlakom alebo kečupom), posypeme bylinkami, poukladáme šunku, syr, zeleninu a zvinieme do rolády.

  3. 3

    Potrieme žĺtkom a môžeme posypať ľanovými alebo sezamovými semienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia