Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...
Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.
Šošovica s pomarančom
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)
Šampiňónové rizoto
Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...
Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...
Domáci nanuk
Podľa chuti si vyberiete ovocnú šťavu (najlepšie citrusy), zmiešate s cukrom a medom, môžete pridať...
Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.
Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Ovocná tortička
Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, ...
Dánske narodeninové dievča
V Dánsku sú narodeniny oslavované vo veľkom štýle a spájajú sa s rôznymi tradíciami. Tradične sa...
Segedínsky guláš Tina
Moje časom nabrané skúsenosti, počas môjho varenia pre moju rodinku.
Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...
Fresh Italia di Andrea
Mňam, toto jedlo milujem. Desiata, olovrant, ľahká večera. Absolútna rýchlovka, tento...
Zdravé a chutné
Pochúťka takzvaná hliva ústricová zdravá a chutná na obed či ľahku večeru
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...
Fazuľový koláč so zemiakmi
Je to rýchla večera, recept som videla na nejakom televíznom kanáli.
Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...
Farebné papriky s plnkou
Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom,...
Vanilkovo–orechové rožteky
Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...
Makový koláč
Keď vymeníme mak za orechy alebo kokos, dostaneme výborný orechový alebo kokosový koláč
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...
Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Kokteilové acidko Ríbezliatko
Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...