Cuketové pagáčiky
Každý rok sa dostaneme do takého stavu, že cukiet je čoraz viac a viac a my...
Bulgur mámený Marokom
Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...
Pečená plnená paprika s dusenou ryžou
Takto upravenú papriku podávam aj samostatne alebo ako prílohu k rôzne upravenému mäsu, najmä k nedeľnému...
Slivkové oči
Po úspechu mojich marhuľových očí, som v sezóne sliviek skúsila slivkové, ktoré som vylepšila tvarohom....
Jablkový koláč s dvojakého cesta
Aby som nepiekla vždy ten istý, tak troška vymýšľam. Kedže som robila troška podobný, tak ma napadla...
Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...
Torta s ružami
Uz davnejsie som videla takuto tortu na internete. Planovala som si, ze ju vyskusam...
Pudingové rezy z lístkového cesta s broskyňami
Nenáročné skvelé pudingové rezy s broskyňami. Rýchla príprava z mála surovín.
Zelené fazuľky na balkánsky spôsob
Jedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému...
Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Vypracujeme vláčne cesto z Universal mix, soli a pretlačených uvarených zemiakov. Lyžicou odoberáme kúsky cesta,...
Zelené jarné placky so slnečnicovými semienkami
Po ťažkých sviatočných jedlách dobre padnú placky s jarným zeleným akcentom a príjemnou chrumkavosťou.
Plnený Camembert
Raz som videla v tv ako plnia syr s plesňou navrchu. Skúšobne takýto jeden syr naplnila,...
Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.
Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...
Ríbezľovo-tvarohový zákusok so šľahačkou
Začala sa sezóna drobného ovocia. Tento rok sa nám urodilo dostatok ríbezlí, tak som z nich...
Rybacie filety na hubách
Okrem mojej najväčšej vášne - kuchyne - mám more ďalších koníčkov a pasií; záhradkárstvo, drobnochovateľstvo, ...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Rebarborový koláč s tvarohom
Svieži, jemne kyselkavý koláč. Veľkosť použitého plechu je 25 cm x 19 cm.
Jahodový topping
Už asi viete, že som do jahôd blázon, môžem ich vždy a všade v akejkoľvek...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Banánová raw zmrzlina
Zmrzka pripravená do 10 minút a bez zbytočného pridávania cukru? ÁNO!! A môžete si ju bez zbytočných...
Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma...
Vegan - raw pohostenie
Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky....
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...
Morčací hamburger
Komerčný recept<br /> Chuť tohto neobvykle chutného hamburgeru plného farebných prísad a vynikajúceho Ajvaru je neprekonateľná.
Čučoriedkový cheesecake s pudingom
Momentálne je teraz tento koláčik s názvom cheesecake veľmi populárny sa všetky spôsoby, a kedže sme...
Slivkový koláč s posýpkou
Musím povedať, že podobný koláčik som už robila. Teraz som však nemala prášok do pečiva,...
Sušené chili
Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si...