Foto: frezia68
Zasa nás čakajú horúce dni,tak pridávam rýchly a zdravý recept.Môže byť predjedlo,raňajky a pre skromných aj večera.Neudávam množstvá,každá gazdinka pripraví podľa počtu rodinných príslušníkov Zobraziť celý popisZasa nás čakajú horúce dni,tak pridávam rýchly a zdravý recept.Môže byť predjedlo,raňajky a pre skromných aj večera.Neudávam množstvá,každá gazdinka pripraví podľa počtu rodinných príslušníkov a ochutí podľa seba.Recept som našla na You Tube v relácii Varte s Majklom,len som ho trocha vylepšila.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vezmeme si mladú cukinu.....
-
2
...a už budeme potrebovať len toto:
-
3
Mladú cukinu umyjem ,nešúpem a nakrájam na kocky. Na panvicu dám prepustené maslo,pridám nakrájanú cukinu a trocha osolím.Pridám nakrájané feferónky a pri miešaní dusím asi 1O min. Po zmäknutí pridám cesnak a odstavím z ohňa.Keď už chladne,pridám citrónovú šťavu a po ochutnávke dochucujem tak,aby chutilo.Majkl doporučil ako studené predjedlo,ja som jedla teplé.
-
4
Cukina má nevýraznú chuť,preto cesnak,citrón a štipľavá paprika ju zvýrazní. A môžeme ju vylepšiť strúhaným syrom,či vajíčkom,alebo podľa fantázie.Zajedáme hriankou,bagetou...
-
5
Je to ľahké jedlo a zdravé.Cukina obsahuje provitamím A,karotén,vitamíny A,B,C,minerály horčík,vápnik,železo,draslík,fosfor a asi 90% vody a dodáva energiu.A keď už spomínam zdravé jedlá,nezabudnite si naložiť kvasenú zeleninu do súdka a či do fľaše.Mne už kvasí a nahádžte tam všetku zvyšnú zeleninu.Tak nech vám chutí :-)
,prečítaj aj komentáre.Ak dáš do fľašky,musí byť v tme(preto je súdok lepší) a ja som dala do čierného vreca na odpadky.Nech sa podarí :-)
Zaš mušim ľen pochvalľic bo taki receptik v totu dobu jak stvoreni pre mňe. Šak Ty znaš. A kedz pridam falatek dajakeho mäska ta budze obed jak še patri. Mohlo bi bic i zos mäsom ne? Co poviš? Ešci dajake take pridaj bo mne še nechce vimišľac a teraz mi take treba. Už som sebe ho aj uložel a Tebe dal pejc hvezdiček. Ta dzekujem bars šumne a maj še dobre.