Vanilková zmrzlina fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 27. apríla 2013
Vanilková zmrzlina (fotorecept)
Foto: kajusiqq

úžasna:) keďže je už take pekne počasie:)

40+noc minút
príprava

Suroviny

2 ks
30 - 40 g
200 ml
200 ml
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    vanilkove struky pozdlžne rozrežeme a dáme ich do hrnca spolu s mliekom.Spolu to zahrievame ale nevaríme! potom necháme vyluhovať priblížne 20 minutiek.

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si vyšľaháme žltka s cukrom.

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po 20 minútach struky vyberieme a pomocou noža vyškrabeme semienka vanilky.Semienka dáme do mlieka a poriadne rozmiešame:)

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď mlieko vychladlo znova ho ohrejeme a teplé vmiešame do žltkovej zmesi. Bez prestania miešame:) Potom to celé vlejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania zohrievame.Nesmie sa vrieť!Necháme vychladnúť.

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si vyšľaháme šľahačku(ja som použila rastlinnu) Potom ju vmiečame ku žltkovej zmesi(vychladnutej) dobre premiešame.

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vlejeme do nádoby dáme zmraziť do mrazničky každú 1-2 hodinu premiešame:)):)

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžme posypať aj farebnými cukríkmi:)

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Skvelo chutí s javorovým sirupom:).....

    Vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

gacy
Oo mnam :) mas ju perfektnu. Chcem sa spytat ci to treba robit trocha nad tym ohnom aj ked tam nebudem davat vanilku? :) chcela by som robit ine prichute. Dakujem :)
kajusiqq
@gacy na buduci týždeň možno zverejním aj ja ine príchute mam ich začate ale ešte nie dokončene zaklad je mlieko a smotana potom tam možeš primixovať akekoľvek ovocie:) napríklad najprv si rozmixuješ ovocie( plus pridáš cukor a tak)...potom si len vyšľaháš šľahačku všetko spolu premiešaš a dáš zmraziť a je to:)).....ja som maniak na zmrzliny len ich všetke nemam ešte nemam nafotene:))).... stacy77777 ďakujem:))
frezia68
@kajusiqq :si veľmi šikovná :-) a vyskúšam,ale použije čerstvú šľahačku a citrón ,lebo citrónová je naj,naj.....v horúčavách :-)
lusinkab
Uj ja sice na mliecne zmrzlinky velmi niesom ale moj priatel take zboznuje takze mu skusim urobit podla teba,urcite sa potesi. Dakujem dam vediet ako som dopadla :-)
aretta
Určite skúsim :-) Niet nič lepšie ako ľadová káva s vanilkovou zmrzlinou.
cesminaz
Nieco super,fakt si velmi sikovna....zmrzlinu mas na 1* vyzera veeeeelmi chutne ;-) urcite ju vyskusam a aj s inymi prichutami,moje deti vedia jest v lete na kila zmrzlinu :-)))) ukladam dakujem
aleana
@kajusiqq vyzera to zaujimavo,asi to vyskusam...len by som sa chcela spytat ako dlho by malo trvat to zahrievanie? (v bode 1 a 4)
misel20
@kajusiqq ahoj možem takto že rozmixujem si mrazene ovocie osladím cukrom a pridám vyšlahanu slahačku to mi stuhne v maraziaku?? :))
kajusiqq
@misel20 ano stuhne len nie veľa cukru:)))......Zmrzlinový úspech závisi od kvalitných surovín. Základom je mlieko a smotana.Vyšší obsah tuku a vhodné množstvo cukru znamenajú hladkú zmrzlinu.Ak ma zmrzlinová masa tuku priveľa bude taka hrudkovita.Presladená zasa vôbec nezmrzne.:).....
pusta
veľmi dobrá zmrzlina, pravá vanilková.
kajusiqq, pozri si bod.č. 6 - myslela si asi vybrať z mrazničky každú 1 - 2 hodiny a premiešať.
ak áno, doplň to tam pre tých, čo ešte zmrzlinu nerobili.
osobne mrazím v mrazáku celkom 4 hodiny a premiešavam každých 30 minút pomocou vidličky od okrajov ku stredu, aby sa zmrzlinová zmes mrazila rovnomerne a aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky, potom bude krásne hladká a nadýchaná.
si veľmi šikovná.
pusta
@kajusiqq , niet za čo, aj mne sa stane, že niečo nenapíšem a som rada, ak mi to niekto povie. si kreatívna, veľmi milá a mimoriadne šikovná mladá žena :-))
lusinkab
@kajusiqq no tak dnes rano som sa do nej pustila a chuti neskutocne dobre :-) smotanu som dala na slahanie 35 percentnu a vanilku som najprv vyskrabala a dala aj semienka so strukom do mlieka kedze takto to zvyknem robit. No a ta chut mnam je vynikajuca tie z obchodu vsetky co su mozu ist do haja :-) vdaka za super receptik vsetkym vrelo odporucam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia