Foto: kajusiqq
úžasna:) keďže je už take pekne počasie:)
príprava
Postup
-
1
vanilkove struky pozdlžne rozrežeme a dáme ich do hrnca spolu s mliekom.Spolu to zahrievame ale nevaríme! potom necháme vyluhovať priblížne 20 minutiek.
-
2
Zatiaľ si vyšľaháme žltka s cukrom.
-
3
po 20 minútach struky vyberieme a pomocou noža vyškrabeme semienka vanilky.Semienka dáme do mlieka a poriadne rozmiešame:)
-
4
Keď mlieko vychladlo znova ho ohrejeme a teplé vmiešame do žltkovej zmesi. Bez prestania miešame:) Potom to celé vlejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania zohrievame.Nesmie sa vrieť!Necháme vychladnúť.
-
5
Medzitým si vyšľaháme šľahačku(ja som použila rastlinnu) Potom ju vmiečame ku žltkovej zmesi(vychladnutej) dobre premiešame.
-
6
vlejeme do nádoby dáme zmraziť do mrazničky každú 1-2 hodinu premiešame:)):)
-
7
Môžme posypať aj farebnými cukríkmi:)
-
8
Skvelo chutí s javorovým sirupom:).....
kajusiqq, pozri si bod.č. 6 - myslela si asi vybrať z mrazničky každú 1 - 2 hodiny a premiešať.
ak áno, doplň to tam pre tých, čo ešte zmrzlinu nerobili.
osobne mrazím v mrazáku celkom 4 hodiny a premiešavam každých 30 minút pomocou vidličky od okrajov ku stredu, aby sa zmrzlinová zmes mrazila rovnomerne a aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky, potom bude krásne hladká a nadýchaná.
si veľmi šikovná.