Ryžové rezy s malinami fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 13. júla 2012
Ryžové rezy s malinami (fotorecept)
Foto: martina34

Jednoduchý svieži koláčik :)

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
120 g
120 g
1/2 balíčka
4 PL
Ryžová plnka:
400 g
1 l
1 ks
4 PL
1 ks
Želatína:
podľa potreby
2 dcl
4 dcl
podľa chuti
podľa chuti
2 balíčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si upečieme piškótu. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, predhrejeme si rúru na pečenie na 180 stupňov. V miske si vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého postupne všľahávame cukor a žĺtky. Pomaly vmiešame aj múku zmiešanú s PDP a pridáme aj po lyžiciach vodu. Pripravenú hmotu rovnomerne vylejeme na vystlaný plech a pečieme. Po upečení necháme piškótu poriadne vychladnúť.

    Ryžové rezy s malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si uvaríme ryžovú plnku. Ryžu si poriadne umyjeme a dáme do nádoby, v ktorej zvykneme variť ryžu. Dáme štipku soli, ktorú som v rozpise zabudla spomenúť, cukor a mlieko a varíme do vtedy, kým ryža nie je úplne mäkká. Ak by nám bolo málo mlieka, môžeme pridať, aby masa nebola tuhá. Keď je ryža mäkká, vsypeme Zlatý klas, poriadne premiešame a už len chvíľu varíme, kým nezhustne. Odstavíme na chladné miesto a premiešavame, kým nie je kaša vlažná. Potom ju rovnomerne navrstvíme na vychladnutú piškótu.

    Ryžové rezy s malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ryžovú plnku naukladáme čerstvé maliny a kým si urobíme želatínu, koláčik dáme vychladiť do chladničky.

    Ryžové rezy s malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želatínu by sme mali pripravovať podľa toho, akú máme. Ja som mala želatínu v sáčkoch, sypanú, použila som dva balíčky, jeden síce bol na 0,5 l tekutiny, dva na liter, no pre istotu som dala len 6 dcl tekutiny, keďže nemám dobré skúsenosti. Vodu som si dala variť do kanvice a keď mi vychladla na cca 60 stupňov, zatiaľ som si rozmiešala želatínu v sirupe spolu s cukrom a kyselinou citrónovou, potom som ju zaliala tou vodou, bola pekne číra a úplne sa rozpustila. Nedala som ju hneď na koláč, nechala som ju poriadne vychladnúť za občasného miešania.

    Ryžové rezy s malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Síce nevypadá ako od cukrárky, na kraje radšej želatínu nedávam, lebo mi vždy stečie, ale chutí parádne.

    Ryžové rezy s malinami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
krásny koláčik :) len ja som namiesto malín dala ríbezle, a piškót som potrela ríbezľovým lekvárom, a potom až nasledovala plnka....je to také kyselkavo-sladké, ale dobré :P

Pridaj komentár k receptu: