Višňový koláč

anonym - fotkaanonym, 10. júla 2014
Višňový koláč
Foto: anonym
8
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hrnčeka
1 bal.
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček (250 - 300 ml)
2 ČL
2 hrste (cca 700 ml)
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajce, kryštálový cukor a vanilkový cukor vymiešame na penu. Pomaly prilievame olej a mlieko. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a ručne dôkladne zamiešame metličkou. Ceste vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy.

  2. 2

    Na cesto poukladáme odkôstkované višne (najlepšie čerstvé) a posypeme trochou kryštálového cukru. Pečieme pri teplote 180° C asi 30 minút (dokým cesto nechytí zlatú farbu a nelepí sa na vidličku) .

    Višňový koláč - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia