Foto: alexola
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si sirup z bazy. Kvety bazy vložíme na noc do prevarenej vody. Po vybratí kvetov vo vode rozpustíme cukor, pridáme citrónovú šťavu. Necedila som, nechala som tam aj kvietky :)
-
2
Pripravený sirup, mlieko a šľahačku zmiešame. Keďže som recept upravovala z pôvodného receptu na citrónovú zmrzlinu, počas prípravy sme si doma precvičili aj mozgové závity a oprášili sme zákony zachovania hmotnosti :)))
-
3
Pracovala som opäť so zmrzlinovačom. Za 30 minút mala zmrzlina správnu konzistenciu.
-
4
Hotová bazová zmrzlina putuje ešte do mrazničky.
-
5
Čokoládová: Šľahačku s mliekom zahrejeme, pridáme cukor a čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame, kým zmes nie je homogénna.
-
6
Pridávam aj lyžicu kvalitného kakaa. Zmes vlejem do zmrzlinovača a hotovú zmrzlinu vložím opäť do mrazničky.
-
7
Podávame čokoládovú s jahodovou...
-
8
alebo bazovú s jahodovou :)
-
9
a keďže je sezóna jahôd, pripravíme si aj jahodovo-jogurtovú zmrzlinu
Recept s fotopopisom "palec hore"!!
Joj ale budem musieť ozaj vyskúšať vyrobiť zmrzliny aj bez zmrzlinovača... či to funguje... ďakujem za komentáre :)
varecha.pravda.sk/recepty/misky-z-tortil-fotorecept/16009...
@cica2 ďakujem pekne :)
@evanaaa poznám ich- kupujem ich, sú lacné a relatívne dobre použiteľné, ale už mám aj oblátkovač, takže som robila aj vlastné :)
pozdravujem