Paradajkovo-papriková pasta
Foto: garanco
V skratke PPP, recept som si vytvorila sama poskladaním a skúšaním niekoľkých iných receptov. Tento pripravujem už tretí rok a veľmi sa mi Zobraziť celý popisV skratke PPP, recept som si vytvorila sama poskladaním a skúšaním niekoľkých iných receptov. Tento pripravujem už tretí rok a veľmi sa mi osvedčil do polievok, do mäsa, zeleniny či do rôznych iných jedál.
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, pokrájame, pridáme cesnak. Kto má rád ostré, môže pridať čili papričky (teraz, keď už končí zelenina, môžete dať aj pár zelených paprík, no výsledok nebude až taký pekný červený). Pomer paprík a paradajok nemusíme striktne dodržiavať. Všetko dáme variť asi na 25 minút.
- 2
Keď trochu vychladne, prepasírujeme, najlepšie na stroji -odšťavovači. Pridáme ostatné prísady, ja všetko spolu ešte premixujem - to ale nemusí byť, keď vám neprekáža nie celkom jemná konzistencia.
- 3
Potom dáme všetko ešte raz variť, stačí, aby masa prevrela. Také vrelé nalievame do teplých čistých fľaštičiek, ukladáme na plech na pečenie a dobre dekou poprikrývame (vraj suchá sterilizácia) a necháme do druhého dňa vychladnúť.
- 4
Je dobré, keď otvorenú fľaštičku držíme v chladničke.
Tiež pasta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu