Lečo do guľašu na zimu fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. augusta 2011
Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)
Foto: ancicka

Ja si takto pripravujem lečo na zimu.V zime nemám taký prístuk k čerstvej zelenine tak sa radšej zasobím teraz,ked nám zeleninka rastie.Papriky som si Zobraziť celý popisJa si takto pripravujem lečo na zimu.V zime nemám taký prístuk k čerstvej zelenine tak sa radšej zasobím teraz,ked nám zeleninka rastie.Papriky som si musela troch dokúpiť,lebo u nás ťažšie dozrieva.

Suroviny

2 kg
3 kg
2 kg
podľa chutí
2 dl

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrajame,osolíme,

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    papriku očistíme,

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    pokrájame na rezance a osolíme.Solíme aby trocha zmäkla a aj pustí šťavu.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Pri čistení nám asistoval aj náš pes Belo.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Paradajky umyté pokrájame,osolíme.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Do veľkej misy nalejeme olej a nasypeme cibuľu a papriku.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame a necháme na miernom ohni za občasného miešania dusiť.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme tak aby bola polomäkká a pridáme paradajky.Pudusíme ešte tak 5 min a odstavíme.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Plníme do fliaš a sterilizujeme najmenej aspoň 20-25 min.

    Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)  - obrázok 9

Diskusia k receptu

kopretina
Šikovný recept. A Belo je kouzelný. Moje známá měla Betynku a pro ni největší pouchoutka byla syrová červená paprika.
danculka
Akurát na tom pracujem,ja ale cibuľu nedávam,dcéra ju nemusí,tak sme sa prispôsobili a dáme si ju popražiť pred otvorením pohára . ale z paradajok dávam dole šupku,ale keď robím aj s klobásou,tak dávam aj cibuľu...super polotovar na zimu,však,,keď sa Ťa zima spýta,čo si robila v lete,otvoríš len komoru,,:)))))))
rybarkuchar
Rýchle, šikovné – u mňa jedna zmena inak úplne rovnako: nedávam cibuľu. Jednak znižujem riziko pokazenia pohárov, cibuľa je na to náchylná, a do gulášu tak či tak musím dať cibuľu (veľa cibule) do základu. Navyše po rozmixovaní to môžem použiť pri príprave pasty na pizzu.
pivonka
Rajčiny ani papriky nepestujem, ale keď sú lacné, trochu si kúpim a tiež zavarím do presnídavkových pohárov pod guláš. (Ja ho veľa nevarím).
Ančička, ja si všímam, ako pridávaš veľa receptov. Kedy to popri všetkých povinnostiach stíhaš? Veď je to aj náročné na čas. Si veľmi pracovitá a šikovná.
ewitka
Súhlasím s pivonkou, že si veľmi šikovná a pracovitá. Lečo robievam aj ja podobne ako ty, ale rajčiny najskôr zbavím šupky. Tiež dávam do malých pohárov a v zime používam pri varení. Robila som ho v pondelok.
ancicka
@Pivonka ,veľmi pekne ti dakujem za pochvalu,ale ak by si chcela,tak mi napíš mail a vyrozprávam ti. @ewitka ,Ja ked sa paradajky rozvaria,tak tie šupky sa oddelia a snažím sa ich čo najviac povyberať.dakujem.
ancicka
@danculka ,@rybarkuchar ,Ja som zo začiatku tiež nedávala cibulu,ale ked chlapci mi odchádzali za prácou,tak som im začala takto pripravovať,aby mali základ na praženicu.
Môj manžel väčšinou varí guľáš a taktiež dáva cibuľu k mäsu(aspoň podľa neho 1:1).A ked to dostatočne dlho zasterilizuješ tak sa ti nepokazí.Pokazí sa iba vtedy,ked to je iba zaparené.
luliatko
ukladám si...a veľa týchto rád si aj zapamätám..ja som robila tento rok úplne prvýkrát lečo a vyšlo mi asi 35 horčicových pohárov a z nich mi zostala zatiaľ polovica..tak len dúfam, že tá druhá polovica bude už dobrá...
anninkka
lečo robievam podobne hoci nepestujem zeleninu ... len paradajky
šupem domace je len domace.........

Zaujímavé video z archívu TV Varecha