Tento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na Zobraziť celý popisTento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na ozdobu sezónne ovocie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 pl |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Heru dávame studenú a cesto spracúvame studenými rukami. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na minmálne 1/2 hodiny do chladničky, ja nechávam 24 hodín.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrojíme formičkou a následne do nej natlačíme. Použila som silikónové formičky s priemerom cca 10 cm a formičky na srdiečkové mafiny. Z každej časti cesta som naplnila 6 veľkých a 6 malých formičiek. Celkovo 24 srdiečok. Pečieme veľmi krátko, cca 10 minút, sledujeme pečenie, aby sa nepripálili. Necháme vychladnúť. Srdiečka si môžete pripraviť aj napr. deň vopred.
- 3
Všetky suroviny na plnku premiešame. Dáme do cukrárskeho vrecka a všetky srdiečka naplníme. Ozdobíme ovocím. Ja som použila jahody, hrozno, nektarinky a marhule. Nakoniec ovocie prelejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme dobre vychladiť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu