Ovocné srdiečka

veronka123 - bez fotkyveronka123, 5. júla 2014

Tento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na Zobraziť celý popisTento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na ozdobu sezónne ovocie.

24
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
100 g
2 ks
1 ks
 štipka
Plnka:
250 g
250 g
200 g
2 ks
4 pl
Na ozdobu:
2 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Heru dávame studenú a cesto spracúvame studenými rukami. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na minmálne 1/2 hodiny do chladničky, ja nechávam 24 hodín.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrojíme formičkou a následne do nej natlačíme. Použila som silikónové formičky s priemerom cca 10 cm a formičky na srdiečkové mafiny. Z každej časti cesta som naplnila 6 veľkých a 6 malých formičiek. Celkovo 24 srdiečok. Pečieme veľmi krátko, cca 10 minút, sledujeme pečenie, aby sa nepripálili. Necháme vychladnúť. Srdiečka si môžete pripraviť aj napr. deň vopred.

  3. 3

    Všetky suroviny na plnku premiešame. Dáme do cukrárskeho vrecka a všetky srdiečka naplníme. Ozdobíme ovocím. Ja som použila jahody, hrozno, nektarinky a marhule. Nakoniec ovocie prelejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme dobre vychladiť a podávame.

Diskusia k receptu

kukulienka71
veľmi vkusné! linecké robím tak isto 3:2:1, plnka sa mi tiež páči a čerstvé ovocie je na zdobenie najlepšie, 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia