Jahodová pena s pusinkami

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 31. mája 2015
Jahodová pena s pusinkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 120 °C

Suroviny

Pusinky:
2 ks
80 g
Pena:
150 ml
80 g
250 g




Postup

  1. 1

    Snehové pečivo: Bielky vyšľaháme s cukrom, na plech dáme papier na pečenie, lyžicou spravíme malé čiapočky a upečieme ich pri teplote 120 °C.

  2. 2

    Hotové snehové pečivo necháme vychladnúť, nalámeme ho do pohárov a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané jahody.

  3. 3

    Šľahačku vyšľaháme tak, aby bola pevná a do nej pridáme druhú polovicu jahôd. Naplníme ňou poháre a dozdobíme rôznym drobným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia