Olejová bábovka

ariela6 - fotkaariela6, 6. februára 2015

Moja najlepšia bábovka

10
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

20 dkg
3 ks
1 ks
1 dl
1 dl
25 dkg
1 balik
1 lyžička
1/2 baličky
3 ks




Postup

  1. 1

    Odložime asi tretinu cukru / zašlahame ho do tuhého snehu. Vymastime si bábovkovu formu a vysypeme hrubou mukou. Cukor vymiešame so žltkami a vajcom. Pridáme vanilkovy cukor a nastuhanu citronovu koru, horucu vodu a dobre vyšlaháme. Vody pridavame po troške,nie naraz .

  2. 2

    Ked cesto trochu zhustne ,pridáme muku zmiešanu s kypriacim práškom, tuhý sneh, v ktorom je zašlahaný cukor a nakoniec zamiešame olej. Cesto vylejem do pripravenej formy a pomaly pečieme. Hotovu vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

valeri
škoda, že chýba foto- bábovky rada pečiem
ariela6
je mi luto Valeri neviem ešte pridavat fotky na varechu aj mna to mrzi pretože tiež si radčej pozeram recepty s fotkami ale tuto babovku pečiem uz 20 rokov prv som ju piekla pre moje dcery a teraz pre mojich vnukov skus určite sa ti vydari pa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia