Cibuľový šalát s tekvicou

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 6. októbra 2015
Cibuľový šalát s tekvicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10-15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
2 PL
2 PL
4 - 5 PL
50 g
6 plátkov
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Tekvicu pokrájame na tenké plátky a polejeme nálevom z medu, oleja a octu, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri 180 °C 30 minút.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na tenké plátky, rukolu umyjeme. Bacon slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici.

  3. 3

    Tekvicu vyberieme z rúry, ochladíme a vo veľkej mise rozmiešame s rukolou, cibuľou a bacon slaninkou.

Diskusia k receptu

huck
Zaujimave, zdrave a urcite chutne! Je jesen a cas tekvic ! Urcite skusim! Rcp sa mi velmi paci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia