Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované Zobraziť celý popisNedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť špeciality z našej hotelovej kuchyne?
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Chlebová plnka: | |
2 ks (alebo iné biele pečivo) |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Tekvicové pyré: | |
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Petržlenové krokety: | |
200 g uvarené |
|
30 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Na trojobal: | |
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Chlebová plnka: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú červenú papriku, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť.
- 2
Husacie stehná: Husacie stehná vykostíme, osolíme a okoreníme, naplníme plnkou a zvinieme, spevníme ihlou a dáme do pekáča. Stehná zalejeme olejom tak, aby boli ponorené. Pečieme v rúre 3 hodiny pri teplote 70 °C.
- 3
Tekvicové pyré: Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme a pokvapkáme olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 140 °C hodinu. Po upečení ešte teplú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme podľa potreby a zjemníme maslom.
- 4
Petržlenové krokety: Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.
Tiež husacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aaaleee
šak
sa musíš na jedlá v ostatnom čase pozerať s umeleckým nadhľadom..!!
:-)