Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkouFoto: Pravda - Robert Hüttner

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť špeciality z našej hotelovej kuchyne?

4
porcie
220 min
príprava

Suroviny

4 ks
Chlebová plnka:
2 ks (alebo iné biele pečivo)
1 ks
100 ml
1 ks
Tekvicové pyré:
1 ks
100 g
Petržlenové krokety:
200 g uvarené
30 g
1 ks
100 g
Na trojobal:
 na vyprážanie
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Chlebová plnka: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú červenú papriku, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť.

  2. 2

    Husacie stehná: Husacie stehná vykostíme, osolíme a okoreníme, naplníme plnkou a zvinieme, spevníme ihlou a dáme do pekáča. Stehná zalejeme olejom tak, aby boli ponorené. Pečieme v rúre 3 hodiny pri teplote 70 °C.

  3. 3

    Tekvicové pyré: Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme a pokvapkáme olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 140 °C hodinu. Po upečení ešte teplú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme podľa potreby a zjemníme maslom.

  4. 4

    Petržlenové krokety: Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist