Pečené medové jablká s mandľami
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 1. februára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 1. februára 2021
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci povaríme vermút a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 170 °C. V mise zmiešame nastrúhanú kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor a škoricu.
- 2
Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok obalíme z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného tvaru jablka a vložíme do zapekacej misy.
- 3
Hrozienka vyberieme z medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách a pokvapkáme medovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30–40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.
Tiež pečené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu