Pečené jablká
Pečené jablká

Pečené medové jablká s mandľami

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 1. februára 2021
Pečené medové jablká s mandľami
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks (Gala, Pink Lady)
180 ml
250 g
40 g
40 g nelúpané
1 ks (v bio kvalite)
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    V hrnci povaríme vermút a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 170 °C. V mise zmiešame nastrúhanú kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor a škoricu.

  2. 2

    Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok obalíme z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného tvaru jablka a vložíme do zapekacej misy.

  3. 3

    Hrozienka vyberieme z medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách a pokvapkáme medovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30–40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný recept, tvořivý postup, příjemné suroviny, krásné foto. Povedené dílo Mistře!
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia