Krvavý halloweensky cheesecake
mesačník Varecha, 31. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Cheesecake ako stvorený na hallowensku party.
porcie
príprava
na 170/160 °C
Suroviny
Korpusy: | |
140 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Na plnku: | |
250 g (Lučina, Philadelphia) |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
80 g |
|
z 1 citróna |
|
|
|
Na polevu: | |
120 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Korpusy: Sušienky rozdrvíme a premiešame s rozpusteným maslom a vaječným bielkom. Sušienkovú hmotu vtlačíme do štyroch tortových formičiek s odnímateľným dnom s priemerom 20 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Hotové necháme vychladnúť vo formách.
- 2
Smotanový syr, nátierkové maslo a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka. Pridáme vajcia, žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec primiešame trochu potravinárskeho farbiva. Hotovú plnku nalejeme na predpečené korpusy a vrátime späť do rúry. Pečieme dalších 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C a po upečení necháme stuhnúť, ideálne v chladničke.
- 3
Koláčiky vyberieme pomocou noža z foriem. Jahodovú marmeládu zohrejeme na miernom ohni, pridáme škrob a môžeme ešte dofarbiť kvapkou potravinárskej farby. Potom omáčku rozmixujeme a nalejeme na cheesecaky.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu