Cheesecake
Cheesecake

Krvavý halloweensky cheesecake

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. októbra 2022
Krvavý halloweensky cheesecake
Foto: Kulinární studio MAFRA

Cheesecake ako stvorený na hallowensku party.

4 ks
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 170/160 °C

Suroviny

Korpusy:
140 g
2 PL
1 ks
Na plnku:
250 g (Lučina, Philadelphia)
250 g
200 g
2 ks
2 ks
80 g
z 1 citróna
Na polevu:
120 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Korpusy: Sušienky rozdrvíme a premiešame s rozpusteným maslom a vaječným bielkom. Sušienkovú hmotu vtlačíme do štyroch tortových formičiek s odnímateľným dnom s priemerom 20 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Hotové necháme vychladnúť vo formách.

  2. 2

    Smotanový syr, nátierkové maslo a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka. Pridáme vajcia, žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec primiešame trochu potravinárskeho farbiva. Hotovú plnku nalejeme na predpečené korpusy a vrátime späť do rúry. Pečieme dalších 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C a po upečení necháme stuhnúť, ideálne v chladničke.

  3. 3

    Koláčiky vyberieme pomocou noža z foriem. Jahodovú marmeládu zohrejeme na miernom ohni, pridáme škrob a môžeme ešte dofarbiť kvapkou potravinárskej farby. Potom omáčku rozmixujeme a nalejeme na cheesecaky.

Diskusia k receptu

bugout
Vzhľadom na motiváciu tou americkou hlúposťou je ten nôž na mieste... A ak to bude servírované na nejakom "správnom americkom žúre" je aspoň zbraň rovno po ruke. A samotný koláč musí byť výborný.