Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Foto: novalim
Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš
dnešný recept. Jesenný, Zobraziť celý popisJesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš
dnešný recept. Jesenný, hrejivý, výživný a samozrejme bezlepkový. Voňavý pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami a škoricou
vás ráno naštartuje a pridá aj dobrú náladu. Výborne sa hodí aj pre našich najmenších bezlepkáčov na desiatu či olovrant.
Neváhajte a poďte si s nami zamaškrtiť trošku zdravšie.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 ks veľké |
|
1/2 ČL |
|
Na cesto: | |
1/2 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka (mleté) |
|
2 ks |
|
3/4 hrnčeka (zmäknuté, môže byť aj vegánske) |
|
1 bal. |
|
1 ks (kôra a šťava) |
|
1/2 hrnčeka |
|
Na posypanie: | |
(alebo kokosový prášok) |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame so škoricou. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a hrušky rovnomerne rozložíme na dno formy.
- 2
V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom a zmäknutým maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, mleté mandle, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.
- 3
Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené hrušky a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajlou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.
- 4
Upečený chlebík necháme mierne vychladnúť a pomocou papiera na pečenie vytiahneme z formy. Na povrch pritlačíme tácku a opatrne ho obrátime hruškami smerom nahor. Potom pomaly odstránime papier na pečenie. Pred podávaním ešte jemne posypeme práškovým cukrom.
- 5
1 hrnček = 250 ml
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu