
Zeleninový timbal s basmati ryžou
Ak hľadáte zdravý, chutný a jednoduchý recept do vašej každodennej kuchyne, tento zeleninový timbal sa dostane priamo do rebríčka obľúbených receptov....

Gulášová polievka s mrazenou zeleninkou
Karé nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej, nakrájanú cibuľku, gulášové korenie, opečieme a dusíme do...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Morčacia pečeň na zelenine
Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane...

Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...

Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...

Kuracie cecušky s lečovou zeleninkou a obľúbenou ryžou
Každý pridáva recepty s kuracími prsiami, tak ja som si ich premenovala na cecušky. Heh,...

Ďalšia malá slaná kytička ktorú som robila
Boli sme na guláši a nedalo mi ísť len tak na prázdno, trochu som sa...

Plnená paprika po viedensky
Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Bezlepkový pizzový chlieb
Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme...

Šalát milovníka olív
Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

Pórový šalát s olivami a pomarančom
Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Muffin soufflé s Nutellou
Opäť jeden jednoduchý, ale vydarený recept. Žiadna múka, žiaden kypriaci prášok. žiadna Maizena....

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami
Rýchly chlebík s čedarom, petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou stačí už len potrieť maslom, ale...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Zemiakovo-mrkvová pochúťka s plesňovým syrom
Ľahká bezmäsitá večera z jedného hrnca.

Polievka z červenej šošovice
Šošovicu preberieme a prepláchneme. Do veľkého hrnca vložíme umytú šošovicu spolu s na kocky nakrájaným zemiakom,...

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...

Banánovo-medové muffiny
Tento recept na muffiny mám najradšej a aj zožali najväčší úspech. :) Tento recept vznikol...

Špargľová cesnačka
V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som...

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...