Celozrnné žemle

brok - fotkabrok, 15. mája 2013

Ahojte maškrtnici.Posielam sľubene žemle.Dúfam že vyskúšate a budú chutiť.Tento recept som dostala už dávno od svojej kamarátky ktorá už nieje medzi namy.Ale viem že Zobraziť celý popisAhojte maškrtnici.Posielam sľubene žemle.Dúfam že vyskúšate a budú chutiť.Tento recept som dostala už dávno od svojej kamarátky ktorá už nieje medzi namy.Ale viem že by súhlasila zverejnením tohto receptu.Tak kto chce môže si ho odpísať,stiahnúť či vytlačiť.Fotky nemám ale verim že to nebude prekážka. Tak prijemne pečenie,varenie a mlsanie.

20 a viac
porcií
1 hodina minút
príprava
15 minút minút
na 160 °C

Suroviny

40 dkg
20 dkg
20 dkg
20 dkg
1 kocka
4-5 dl
3 čl
špička noža
1/2 čl
1/2 dl
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Celú kocku droždia a PL cukru vymiešame do tekutého stavu pridáme vodu vlažnú a zaprašime múkou a necháme kysnúť.Keď mame bohatú penu na kvásku pridáme soľ korenie,kmín,olej,semienka a všetku múku.Premiešame varechou a preložíme na pomúčenu dosku.

  2. 2

    Ak sa vám cesto lepí posypávame dosku hladkou múkou kým sa nelepí ale pozor musí ostať makke. Dáme na 1-2 hodiny kysnúť.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 20 kúskou vačších žemlí alebo viac menších žemlí. Dáme na plech vyloženy papierom.

  3. 3

    Vrch každej nakrojíme do pismena X aby sa rýchlejšie prepiekli.Pečieme 15 minút pri teplote 160 stupňou no môže to byť hotové aj skôr podla toho ake su veľké žemličky.5 minut pred dopečením potrieme slanou vodou aby boli pekne lesklé.

Diskusia k receptu

brok
prepacte to bol omyl a neviem ho zmazat.INE Už budu OK
tiginko
Najprv nám LÁSKAVO dovolíš a potom že omyl? Dobrý fór :-)
brok
Žiadny foooor ja som na toto miesto zavesila predtým iný recept recept ktorý som neskôr vymazala a ostala mi tam diera tak som ju vyplnila tymto receptom. Takže dobrú chuť a šťastné varenie papa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia