
Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Kuracie krídelká Sníčkovanie
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala...

Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...

Fitnes vafle - expresne rýchlo, zdravo a chutne
V sobotu sa nám väčšinou stáva, že nemáme čerstvé pečivo, ale hlad zaútočí náhle a...

Ríbezľový koláč pod bielkovou perinou
Koláč z orechovo-kávového cesta s čerstvými ríbezľami pod bielkovou penou. Môžeme ho upiecť v tortovej forme alebo aj na plechu....

Falošná hubová sviečkovica
tento recept mám od mojej susedy a je ozaj dobrý lebo som ho už pripravoval môžem odporučiť

Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...

Šošovicový tanier s vajíčkom
Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj...

Guľky z mrkvy
Piškóty popučíme s valčekom na cesto. Jablká a mrkvu očistíme, postrúhame na jemno. Pridáme šalku vody a...

Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...

Karfiolová polievka
Polievku som našiel v časopise "Dobré jedlo" . Zapamätal, uvaril a posunul ďalej. Je to fakt...

Králik na víne
Z korenín, pretlačeného cesnaku, vína, oleja a vody pripravíme marinádu.

Základný biskvit bez kypriaceho prášku
Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za...

Pečené pstruhy v letnom šate
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...

Pulao s jarnou cibuľkou
V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a...

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.

Bábovka Comtesa de Noir
Recept na túto bábovku pochádza od Mirky Slavíkovej, ja som ho našla na mojom obľúbenom blogu...

Čokoládová šťavnatá torta
200g Hery, 4lyžičky kakaa (môže sa pridať viacej, záleží podľa chuti) rozvaríme v 200ml vody...

Avokádová nátierka so šunkou
Mala som doma zvyšnú šunku a avokádo, ktoré by ďalší deň už nevydržalo... Tak čo...

Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.

Orechovo–rumová maškrta starej mamy
Bielky vyšľaháme dotuha a potom do snehu postupne zašľaháme časť cukru, žĺtky, zvyšok cukru a...

Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...

Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Jablkový dezert
Využívam zásobu kompotov. Je to rýchly , čo sa týka prípravy a chutný dezertík.

Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...

Zeleninová kremová polievka
Neviem kde sa vzala ale robim ju často a mame ju všetci radi.