
Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...

Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske
Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“,...

Kapor v syrovej omáčke
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

Pečeňové ňočky do polievky so zelenou fazuľkou
Môj dobrý otec, Tati, ako sme ho po celý jeho život volali, mal strašne...

Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Chrumkavé kuracie tyčinky
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa...

Casarecce alla gricia
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....

Brownie cheesecake s malinami
Kto si rád zamaškrtí na čokoládovom brownie aj cheesecaku, má s naším receptom ideálnu príležitosť upiecť si dva v jednom....

Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Hruška na červeném víně
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené....

Pečená čokoláda s Earl Grey
Bergamot obsiahnutý v čaji Earl Grey dáva čokoláde špeciálnu príchuť.

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Čatní po Slovensky RADULIENKE
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Plnené cherry rajčinky
Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou
Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce...

Bezlepkové plnené medovníky
Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta...

Mrkvovo-zázvorový chlebík z pekárničky
Skvelý chlebík/koláčik od môjho pána manžela. Pôvodny recept z kuchárky, ktorú sme dostali pri kúpe...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Zemiakové šišky na sladko
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Dôkladne vychladnuté zemiaky na druhý deň olúpeme a nastrúhame najemno....