Profiterolky s likérovým krémom

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 12. decembra 2016
Profiterolky s likérovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
400 g
7-8 ks (podľa veľkosti)
100 ml
300 ml
Krém:
500 ml
50 g
2 ks
250 g
20 g
 podľa chuti
Poleva:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na miernom ohni miešame, až kým sa hmota nezačne odliepať od varešky. Odstavíme zo sporáka a pridáme po jednom vajcia, dobre vymiešame alebo vyšľaháme mixérom.

  2. 2

    Pripraveným cestom naplníme cukrárenské vrecko a na vymastený a múkou vysypaný plech striekame vedľa seba hviezdičky. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Krém: V troche mlieka rozmiešame Zlaté klasy so žĺtkami. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď vrie, pridáme doň Zlatý klas so žĺtkami a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť. Potom doň primiešame postupne maslo vymiešané s pomarančovým likérom.

  4. 4

    Upečené a vychladnuté profiterolky pozdĺžne prekrojíme a naplníme ich pudingovým krémom. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť zvlášť tmavú a zvlášť bielu čokoládu. Polejeme ňou hotové profiterolky.

Diskusia k receptu

tatranka
Vždy som mala chuť vyskúšať tento zaujímavý dezert.Hádam to bude na tieto Vianoce.Pekný a aj elegantný dezert.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia