Profiterolky s likérovým krémom
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 12. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
400 g |
|
7-8 ks (podľa veľkosti) |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
Krém: | |
500 ml |
|
50 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
20 g |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na miernom ohni miešame, až kým sa hmota nezačne odliepať od varešky. Odstavíme zo sporáka a pridáme po jednom vajcia, dobre vymiešame alebo vyšľaháme mixérom.
- 2
Pripraveným cestom naplníme cukrárenské vrecko a na vymastený a múkou vysypaný plech striekame vedľa seba hviezdičky. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 15 minút.
- 3
Krém: V troche mlieka rozmiešame Zlaté klasy so žĺtkami. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď vrie, pridáme doň Zlatý klas so žĺtkami a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť. Potom doň primiešame postupne maslo vymiešané s pomarančovým likérom.
- 4
Upečené a vychladnuté profiterolky pozdĺžne prekrojíme a naplníme ich pudingovým krémom. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť zvlášť tmavú a zvlášť bielu čokoládu. Polejeme ňou hotové profiterolky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu