
Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....

Jahodové osvieženie
Tento recept som vymyslela len tak, keď sme grilovali a niečo fajne osviežujuce mi chybalo...

Zapekané všeličo
povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov... ale co zena nespravi pre...

Mrkvová roláda s tvarohovo-čokoládovou plnkou
Mrkvička je do jarných dezertov ideálna a tak sme ju tentokrát schovali do jemnej rolády. Naša...

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

Veľkonočná vaječná paštéta
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, necháme ho rozpustiť, zalejeme mliekom...

Odpaľované kôpky plnené sladkým alebo slaným krémom
Vodu s maslom dáme variť a keď vrie, pridáme múku. Necháme vychladnúť a primiešame vajcia....

Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

Slané slimáčiky
Zo strúhaného syra si trošku odložíme bokom na posypanie. Urobíme si kvások a potom všetko spolu...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...

Držkové fašírky s novými zemiakmi
Máte radi držky? Potom určite musíte vyskúšať tento recept.

Jednoduchá džemová kefírka s čučoriedkami
Koláč zvládne upiecť každý ani mixér nepotrebujete....

Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme....

Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme papriky, ktoré sme predtým zvnútra očistili a vysypali vegetou. Papriky po...

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...

Bezlepkový perník s hruškami poliaty karamelom
Objavte náš nový recept na hruškový perník s karamelovou polevou, ktorý vás okamžite očarí nielen svojou chuťou, ale aj svojím vzhľadom....

Jednohubky z lístkového cesta
Z rolky lístkového cesta formičkou vykrajujeme tvary vo forme kvetu a ukladáme do menších papierových košíkov na...

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Chlebokoláč mandľový
Chladné a upršané, veterné a vraj letné počasie ma lákalo zapnúť rúru a vylepšiť nedeľnú náladu. Sladké...

Slivkové guľky bez lepku
Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta....

Pizza
Ako spracovať zvyšky z chladničky.

Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...

Dia lenivé pirôžky so špaldovou múkou
Tvaroh rozmiešame spolu so žĺtkom a soľou. V ďalšej miske vyšľaháme z bielka tuhý sneh, ...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...

Krekry s rozmarínom
Recept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si...