Fantastická lahodná torta,ktorá zmizne za pár minút:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
vyšľaháme bielky s cukrom postupne pridáme všetky suroviny a vymiešame. Pripravenú masu vylejeme na vymastený plech a dáme piškotu piecť na 180 stupňov cca 30 minút
- 2
mlieko,cukor,čokoládu,múku,žltky,van.cukor,dáme do panvice a dáme roztopiť,nakonice do teplej masy pridáme maslo,do vlažného krému nakrájame ananásový kompot.
- 3
Hotovú piškotu nakrájame ešte v plechu na pásy cca 0,5cm zoberieme si vačšiu misku najlepšie z umelej hmoty natenko ju potrieme celú krémom a začneme pridávať pásy piškoty jemne pokvapkáme šťavou z kompotu a potrieme krémom,misku otočíme a dáme opäť piškotu,šťavu ,krém takto pokračujeme kým nezaplníme misku ,posledná vrstva má byť piškota,pásy ukladáme mriežkovite.nakoniec tortu dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- 4
Tortu nakoniec vyklopíme a nahádžeme na ňu vyšlahanú šľahačku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu