Osie hniezda s ríbezľami

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 22. júla 2013
Osie hniezda s ríbezľami
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

500 g
100 g
1 ks
100 g
20 g
250 ml
trochu
Plnka:
250 g
3 PL
1 bal.
250 g
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, zmäknutého masla, vajca, soli, mlieka a droždia vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť približne 15 minút.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Cukor, kakao a vanilkový cukor zmiešame, nasypeme na vyvaľkané cesto a to isté urobíme aj s umytými a odkvapkanými ríbezľami.

  3. 3

    Koláč zvinieme, nakrájame na „slimáky“ s hrúbkou 2 cm a ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte podkysnúť a upečieme v rúre vyhriatej na 185°C. Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia