Osie hniezda s ríbezľami
Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 22. júla 2013
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 22. júla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, zmäknutého masla, vajca, soli, mlieka a droždia vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť približne 15 minút.
- 2
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Cukor, kakao a vanilkový cukor zmiešame, nasypeme na vyvaľkané cesto a to isté urobíme aj s umytými a odkvapkanými ríbezľami.
- 3
Koláč zvinieme, nakrájame na „slimáky“ s hrúbkou 2 cm a ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte podkysnúť a upečieme v rúre vyhriatej na 185°C. Posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu