Brokolicová polievka s grilovanou klobáskou
Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 1. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 1. februára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Klobása a čokoláda? Prečo nie!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu rozoberieme na ružičky (stred použijeme na vývar) dáme ich do hrnca a zalejeme studenou vodou. Osolíme a necháme zovrieť, vodu zlejeme (precedíme).
- 2
K brokolici pridáme zeleninu z vývaru a zalejeme vývarom, pridáme karí a varíme, kým brokolica nezmäkne, potom pridáme smotanu a mlieko, prevaríme, dochutíme soľou a ponorným mixérom mixujeme do jemnej konzistencie.
- 3
Klobásku nakrájame na kolieska a vložíme do polievky. Čokoládu najemno nastrúhame priamo do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu