
Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Orieškovo–jogurtový mrazený krém
Jogurt zmiešame s nutelou. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, pridáme ju do jogurtu,...

Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Mrkvová roláda s tvarohovo-čokoládovou plnkou
Mrkvička je do jarných dezertov ideálna a tak sme ju tentokrát schovali do jemnej rolády. Naša...

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

Korenené ľadové mliečko
Osviežujúci korenený dezert z ľahko dostupných ingrediencií so zaujímavou chuťou.

Mladý šalát JARIENKA
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Zemiakovo-tvarohové dolky (lievance)
Videl som tu už viacero zemiakových receptov, ale aj tvarohových. V tomto sú obe ingrediencie...

Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...

Knedličky z kyslého mlieka
Recept od starej mamy, pripravujem ked dostaneme neodolatelnu chut na nieco sladke, napriklad v nedelu...

Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.

Čerešňové potešenie
Túto pochúťku som robila ešte minule len som naň zabudla a teraz ho pridávam :)))

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami
Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica....

Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...

Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...

Hydinová pašteková rolka
jeden z dalsich skvelych receptov ako ohurit nielen chutou ale aj ocami ;)

Syr s provensálskym korením
Ak organizujete párty, alebo neviete čo s obschnutým syrom, naložte ho do oleja, prichuťte bylinkami a...

Bezlepkový perník s hruškami poliaty karamelom
Objavte náš nový recept na hruškový perník s karamelovou polevou, ktorý vás okamžite očarí nielen svojou chuťou, ale aj svojím vzhľadom....

Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré
Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v...

Jablko-krúpový puding
Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných...

Polievka z hlivy ustricovitej
Hlíva je výborná, celoročně čerstvá, voňavá houba. V mnoha kombinacích, na mnoho způsobů...