Štafetková roláda fotorecept
Foto: slavkabis
Pôvodne sa z ingrediencií uvedených v recepte pripravujú štafetky.
Ja som si trochu uľahčila postup prípravy, urobila som jednu roládu, ktorú si nakrájam podľa potreby.
Zdroj: Recepty Slávky coolinárky
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
40 g |
|
40 g mleté (vlašské, lieskové) |
|
Na posypanie cesta: | |
1 PL |
|
Krém: | |
20 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
125 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Krém: Uvaríme si najprv puding. Bude to znieť zvláštne, ale z 20 g masla a 20 g múky si urobíme zápražku.
- 2
Pridáme instantnú kávu, premiešame a nalejeme mlieko.
- 3
Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
- 4
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a postupne pridávame puding. Vymiešame hladký krém.
- 5
Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom tak aby nám ostávali po vybratí metličky kopčeky.
- 6
Mleté orechy a preosiatu múku jemne zamiešame do vyšľahaných bielkov.
- 7
Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie, poprášime cez sitko práškovým cukrom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov Celzia osem minút. Ak budeme piecť dlhšie, budeme sa nám plát lámať pri rolovaní.
- 8
Upečené cesto preklopíme na druhý plech s papierom na pečenie a opatrne dáme dole papier. Ak máte pocit že je cesto lepkavé, je to tak a tak to má byť. Plát opäť otočíme tak ako sa piekol. Necháme vychladnúť.
- 9
Po vychladnutí nanesieme krém a stočíme do rolády.
- 10
Necháme stuhnúť krém v roláde a dáme odležať do chladničky. Na druhý deň nakrájame roládu a podávame ku kávičke.
Tiež kávová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu