Tvarohové palacinky plnené jablkami fotorecept
Voňavé jabĺčka v jemnom tvarohovom ceste.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 štipka |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Na pečenie palaciniek: | |
|
|
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
V mlieku dobre rozhabarkujeme cukor, soľ a vajce. Pridáme tvaroh, múku, dobre zamiešame a cesto chvíľu necháme postáť.
- 2
Plnka: Ošúpané jablká pokrájame, pridáme cukor a udusíme do mäkka. Pridáme mletú škoricu a hrozienka.
- 3
Na troške oleja opečieme palacinky z oboch strán.
- 4
Palacinky naplníme plnkou a preložíme na štvrtinku.
- 5
Posypeme práškovým alebo škoricovým cukrom.
- 2









Diskusia k receptu