
Čokoládové rožteky
Sladké krehké rožteky s rôznymi príchuťami určite nemôžu na vianočnom stole chýbať....

Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...

Bochník z oranžovej tekvice
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.

Bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami
Patrí tiramisu aj medzi vaše najobľúbenejšie dezerty? U nás boduje v top desiatke. Piškóty namáčané v káve, lahodný krém z mascarpone a kakao sú priam neodolateľnou kombináciou....

Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Leopoldove kocky
CESTO: Do preosiatej múky s kypriacim práškom do pečiva pridáme rozrobený tuk, cukor, vajce a...

Kuracia fašírka+polievka
Tento recept som si vytvorila sama. Je úsporný, lebo z jedného kurčaťa je aj polievka, aj hlavné...

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

Vajcia s paradajkovou omáčkou
Paradajky olúpeme, nakrájame, osolíme, zalejeme menším množstvom vody, rozvaríme a prelisujeme cez sito alebo...

Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...

Slivkové pšeno
Dnešné raňajky - sladké a sýte :)... mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale...

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...

Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...

Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...

Bryndzová polievočka mojej Lenky
Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere...

Krásny vianočný anjel
cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....

Slivky v snehovom záveji
každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos...

Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...