Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.
Farebná čokoláda
Chcete mať farebnú čokoládu na zdobenie mafiniek, zákuskov alebo pohárov? Jednoduché.
Vylepšený karfiol na tvarohovo - jogurtovej omáčke
Uvar si karfiol v osolenej vode, sced ho a rozdel na ruzicky! V miske si poriadne...
Pizzové slané slimáčiky
Jednduchý a rýchly recept vhodný na oslavy alebo aj na Silvestra :-) najlepšie sú vždy čerstvé.
Mandľový koláčik s malinovou penou
Znovu som sa inšpirovala severonórskou kuchyňou, keďže tu žijem s rodinou. Príprava nieje veľmi zložitá. Už pri...
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...
Pečivo s tahini pastou a melasou / Tahinli Çörek
Výborné turecké pečivo s chrumkavým povrchom, lístkujúcou striedkou a jedinečnou chuťou. Je skvelé na posedenie...
Rozkrájaný závin
Trocha podobný recept môjmu predchádzajúcemu, karamelové salko a úžasná poleva z javorového sirupu, masla a škorice, ktorú...
Neapolské palacinky (Neapolitan crepes)
Či ich robia v Neapoli nezaručím, dosť možne, že o nich ešte nechyrovali a ak áno,...
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Obalované oriešky na Vianoce
Recept ktorý sa už u nas robí roky mám ho od moji babky z čiech ktorá my...
Polievka od Balatonu
Na rozpálenom tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko orestujeme, pridáme vnútornosti z kapra, ikry,...
Nedeľný šalát
Nedeľným šalátom sme ho nazvali preto, lebo nám zostalo trochu hovädzieho mäsa z nedeľnej polievky. Čo s...
Vianočná hríbovica
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme, dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak,...
Açorda à Alentejana (Portugalská polievka)
Veľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného...
Zapečené cannelloni s rybou a so špenátom
Ľahko sa trávi – to je najväčšia prednosť chudého mäska. Ja po ňom rád siaham i...
Zemiakovo-dubáková štrúdla
Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo...
Oščadnicky polesník s omáčkou
Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...
Chutné kapustovo-mrkvové rolky
Veľmi chutné rolky, ktoré robievam iba tak na zajedanie po dobrej polievke... môžu sa urobiť aj...
Pudingovo– smotanový koláč
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...
Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Sladká maškrta Clasica
Je to easy recept na sladku maskrtku zo zemiakovo-mucneho cesticka.
Zapečený pór s mozzarelou
Recept som videla niekde v telke tak som si ho poznačila a dnes bol k obedu, k...
Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...
Bramborák
Poďakovanie redakcii za výhru od F. Mc Cain. Môj najrýchlejší obed a , čo...
Slivkové gule z tvarohového cesta
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL...
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...