Jablkové slimáky
Jablkové slimáky

Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru

hviera - fotkahviera, 17. januára 2024
Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
Foto: hviera
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks menšie
1/2 ČL
3 PL
200 g




Postup

  1. 1

    3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto má byť mäkšie, takže v prípade potreby treba pridať múku alebo jogurt.

  2. 2

    Cesto si môžeme vyvaľkať, ale ja som len rukou poroztláčala na obdĺžnikový formát. Je to rýchlejšie a mne sa jogurtové cestá moc neosvedčili vaľkať. Treba aj dosť múky.

  3. 3

    Zvyšné jablká nastrúhame na hrubo, navrstvíme ich na cesto, posypeme ešte škoricou.

  4. 4

    Cesto s jablkami nakrájame na pásiky a každý zrolujeme. Takto pripravené slimáky dáme do zapekacej misy a pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia