Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
Foto: hviera
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto má byť mäkšie, takže v prípade potreby treba pridať múku alebo jogurt.
- 2
Cesto si môžeme vyvaľkať, ale ja som len rukou poroztláčala na obdĺžnikový formát. Je to rýchlejšie a mne sa jogurtové cestá moc neosvedčili vaľkať. Treba aj dosť múky.
- 3
Zvyšné jablká nastrúhame na hrubo, navrstvíme ich na cesto, posypeme ešte škoricou.
- 4
Cesto s jablkami nakrájame na pásiky a každý zrolujeme. Takto pripravené slimáky dáme do zapekacej misy a pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch.
Tiež slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu