Kanadský okrúhly koláč la tourtiére

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 4. mája 2011
Kanadský okrúhly koláč la tourtiére
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
10 ks
200 g, alebo šunka
200 g
1 téglik
150 g
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm). Zvyšné cesto si odložíme.

  2. 2

    Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, údené mäso, hrášok, nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vňať, spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj mleté čierne korenie. Zmes vylejeme do formy.

  3. 3

    Z odloženého cesta môžeme narezať tenké pásiky a uložiť ich na vajcovú zmes do mriežky. Pečieme do červena približne štyridsať minút tak, aby bolo cesto pekne sfarbené.

Diskusia k receptu

evia
a podávame teplé alebo studené??
evanaaa
Dobré to je iste, a dá sa jesť teplé aj na studeno. Potom by som k tomu dala nejaký šalát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia