Kanadský okrúhly koláč la tourtiére
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 4. mája 2011
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 4. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm). Zvyšné cesto si odložíme.
- 2
Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, údené mäso, hrášok, nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vňať, spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj mleté čierne korenie. Zmes vylejeme do formy.
- 3
Z odloženého cesta môžeme narezať tenké pásiky a uložiť ich na vajcovú zmes do mriežky. Pečieme do červena približne štyridsať minút tak, aby bolo cesto pekne sfarbené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu