Foto: janka1710
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom a olejom poriadne vyšľaháme.
-
2
Múku zmiešame s kypriacim práškom a grankom. Túto zmes postupne pridávame k vyšľahaným vajciam a pomaly šľaháme ďalej. Cesto pekne zhnedne.
-
3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 45minút do rúry vyhriatej na 180stupnov.
-
4
Po vybratí z rúry ho hneď pokvapkáme kávou (ja som mala ľadovú, tak som použila takú, ale môže byť aj obyčajná uvarená káva) a potrieme džemom.
-
5
Do hrnca nalejme šľahačku a nalámeme čokoláda. Na najnižšom!!! ohni čokoládu roztopíme. Potom trošku plameň zvýšime a počkáme kým nám šľahačka začne vrieť. Chvíľu povaríme a vylejeme na koláč.
-
6
Takto pripravený koláč dáme do chladničky aspoň na 6hodín, aby nám poleva pekne stuhla.
Diskusia k receptu