Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...
Kurča a lá Mexiko
Kurča umyjeme, rozdelíme na porcie, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou....
Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...
Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované...
Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...
Tvarohové tortičky
Dcérka mala meniny , má rada prekvapenia tak som nepiekla ale vyskúšala som moje nové silikonové...
Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...
Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...
Pečené kura s chuťou husaciny
umyté kura pred pečením natriem cesnakom, osolím ho, posypem rascou. dám ho piecť. Počas celého pečenia kura...
Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...
Lososovo-špargľové lasagne
Inspiraciu na toto jedlo som nasla na tejto linke http://www. taste. com. au/recipes/22213/salmon+leek+and+asparagus+lasagne
Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...
Banánovo- salónkový koláč
Po Vianociach nám vždy zostane kopa saloniek a kolekcií, ktoré už nikomu nechutia, tak som...
Kuracie krídla s mangom
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Bramborové bochánky s bylinkami na křupavé cibulce
Bylinkové brambory a sezamová semínka na másle jsou delikatesou mezi bramborami. Smažená cibulka křupavá jim dodává...
Kuracia nátierka
Ľahučká diétna kuracia nátierka. Ostalo vám mäsko z kuracej polievky, aj mrkvička? Tak šup-šup, ...
Pečeňová polievka
Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska...
Marhuľové guľky
Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť. Ošúpeme, nastrúhame, primiešame celé vajcia, hladkú múku a...
Rýchly perník
Veľmi dávno som nepiekla perník, asi tak rok. toto je recept mojej mamky, nie...
Vyprážané zemiakové placičky
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.
Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky
Namiešajte si výbornú polevu, ktorá sa hodí nielen na medovníky, ale aj na rôzne drobné pečivo....
Pizza torta
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko...