Foto: danculka
2 záviny
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z ingrediencií,tvaroh,cukor ,vajce ,žĺtok,citr.kôra urobíme plnku/tvaroh bol domáci ,žiadny tuk som doň nedala,cesto si rozdeláme na dvoje a každé rozvaľkáme na doske na plát na závin na krorý dáme tvarohovú plnku a do radu piškóty...
-
2
dôvod prečo je ten,že na vrch dáme rozmrazené jahody a tá šťava z nich prejde do piškót a nie do plnky,nebude to také vodavé,zatočíme a dáme piecť...
-
3
trošku z vrchu popicháme ,aby mala para odkial vychádzať...
-
4
upečený závim...
-
5
podávam,dobrú chuť! je v ňom minimalizované množstvo cukru,lebo som sa dočítala,že umelý cukor nie je, až taký super pre diabetikov,takže koláčik nedávam do dia receptov,ale spokojne si ho môže upiecť aj diabetik a hlavne zjesť:)))
Ináč, ja sladidlá používam rôzne, nemusia byť všetky škodlivé ( až na aspartám), treba hľadať nekalorické, ak yb si nechcela priberať. Ono sa hovorí všeličo aj o iných potravinách, a časom sa aj názory menia.