Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/

danculka - fotkadanculka, 13. februára 2012
Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/
Foto: danculka
2 záviny
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1ks
500g
2ks
1+1žĺtok
200g
100g




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií,tvaroh,cukor ,vajce ,žĺtok,citr.kôra urobíme plnku/tvaroh bol domáci ,žiadny tuk som doň nedala,cesto si rozdeláme na dvoje a každé rozvaľkáme na doske na plát na závin na krorý dáme tvarohovú plnku a do radu piškóty...

    Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    dôvod prečo je ten,že na vrch dáme rozmrazené jahody a tá šťava z nich prejde do piškót a nie do plnky,nebude to také vodavé,zatočíme a dáme piecť...

    Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    trošku z vrchu popicháme ,aby mala para odkial vychádzať...

    Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    upečený závim...

    Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    podávam,dobrú chuť! je v ňom minimalizované množstvo cukru,lebo som sa dočítala,že umelý cukor nie je, až taký super pre diabetikov,takže koláčik nedávam do dia receptov,ale spokojne si ho môže upiecť aj diabetik a hlavne zjesť:)))

    Tvarohovo-jahodový závin/fotorecept/ - obrázok 5

Diskusia k receptu

vierik
Pekný,jednoduchý a hlavne tarohový...:-)


betty21
danculka, tvoje recepty suú vždy "na zožratie" :)
zuzliak
danculka, toto je nadhera ;) aj krasne naservirovane :) Este si poprosim rcp na tu tinkturu z hadomoru, ak mozelm. Dakujem :)
jerica
@danculka tvoje recepty,super jediteľné, inšpirovala si ma,tvarohové to je naše,jahôdka je bonus:-)
danculka
@zuzliak ,je to veľmi jednoduché umytý a očistený,, čierny koreň nastrúhaš nahrubo , asi 1kg na 1l liehu,ja dávam 96% nakolko sa to jeho šťavou trošku zriadi,používa sa na bolesti po zlomenine,kostí,kde koľvek,ale aj na bolesti kĺbov ,u nás už aj opotrebovaných vekom...
evanaaa
@danculka , ja som zasa robila tvarohovú so sušenými slivkami, ale dala by som si aj s jahodami, mám asi tri balenia jahôd, sú zlacnené v K.
Ináč, ja sladidlá používam rôzne, nemusia byť všetky škodlivé ( až na aspartám), treba hľadať nekalorické, ak yb si nechcela priberať. Ono sa hovorí všeličo aj o iných potravinách, a časom sa aj názory menia.
cica2
aj tento je parádny, ako všetky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia