Foto: glosterka
Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.
6-8
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 ks, varená |
|
Bešamelový základ: | |
2 PL |
|
50 ml, vlažná |
|
Ďalej potrebujeme: | |
2 PL |
|
1-2 KL |
|
1/2-1 KL |
|
1/2-1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Filé a očistenú mrkvu uvaríme každé zvlášť do mäkka a necháme vychladnúť.
- 2
Múku zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme ho vychladnúť.
- 3
Bešamel dáme do malej misky a dobre v ňom vyšľaháme maslo. Pridáme vidličkou roztlačené filé a mrkvu. Premiešame.
- 4
Masu ochutíme cukrom, soľou, horčicou, citrónovou šťavou a nakoniec zjemníme sójovým mliekom. Dobre vymiešame. Ak treba, nátierku si podľa chuti ešte dochutíme cukrom, soľou alebo horčicou.
- 5
Podávame natreté na chlebe alebo pečive. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu