Nátierka a lá treska

glosterka - fotkaglosterka, 27. februára 2011
Nátierka a lá treska
Foto: glosterka

Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.

6-8
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks, varená
Bešamelový základ:
2 PL
50 ml, vlažná
Ďalej potrebujeme:
2 PL
1-2 KL
1/2-1 KL
1/2-1 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Filé a očistenú mrkvu uvaríme každé zvlášť do mäkka a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Múku zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme ho vychladnúť.

  3. 3

    Bešamel dáme do malej misky a dobre v ňom vyšľaháme maslo. Pridáme vidličkou roztlačené filé a mrkvu. Premiešame.

  4. 4

    Masu ochutíme cukrom, soľou, horčicou, citrónovou šťavou a nakoniec zjemníme sójovým mliekom. Dobre vymiešame. Ak treba, nátierku si podľa chuti ešte dochutíme cukrom, soľou alebo horčicou.

  5. 5

    Podávame natreté na chlebe alebo pečive. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu