
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...

Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....

Orechové mušle
Všetky suroviny a žĺtok zmiešame dohromady, vytvarujeme valec, zabalíme do fólie a dáme do chladničky...

Silvestrovská cesnaková nátierka
Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.

Celozrnné domáce rezance s tvarohom
Dostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila...

Lievance so slivkovou omáčkou
Toto je môj prvý recept, ktorý pridávam na Varechu, síce som registrovaná už dlhšie, ...

Ali Nazik kebap
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...

Celozrnné cestoviny s tuniakom na taliansky spôsob
Diétny recept ktorý príjemne zasýti každého, najlepšie pripraviť si ho na obed.

Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky....

Hubové placky
Príprava cesta: Droždie vymiešame v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto....

Rozprávka na plechu
Suroviny na cesto vymiešame a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 170...

Vyprážaný syr- placky
Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný. Syr má určité každý...

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku...

Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.

Guľky-bambuľky
Ak chcete vyskúšať tento recept musíte začať vysmážanými rezňami, karfiolom, syrom, skrátka niečim vysmážaným...

Ultradobrý zelerový šalát
Surový zeler nastrúhame na jemnejšom strúhadle a pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu. Všetko zalejeme tatárskou omáčkou....

Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...

Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....

Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

Cesnaková polievka mojho vnúčika
Je to snáď najrýchlejšia a najjednoduchšia polievka akú poznám. Tento recept robievala moja moja babička a moj...

Mediteránska ryba
Tento receptík ma toľko pozitív , že sa sem ani nezmestia napísať...

Karamelový krémeš
Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal, má málo surovín a vyzerá to na...

Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...

Bešamel so šampiňónmi
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,...

Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...

Plnené chrenové zemiaky
Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam...

Zemiakové osúšky
Zostali mi uvarené zemiaky v šupke, tak som ich chcel nejako minúť. Vymyslel som...